BURSA / NİLÜFER - Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy İlkokulu

Etiket Sonuçları: eğitim

Nis

Otizm ile yaşayan bireyler, diğerlerinden farklı olabilirler ancak herkesle aynı haklara ve özgürlüklere sahipler. Evde, okulda, işyerinde ve toplumsal yaşamda otizmli bireylerin söz hakkı almasını ve yaşamlarına ilişkin tercihlerini ifade etmelerini destekliyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz sene rotamızı otizm farkındalık rengi olan maviden, kabullenmenin dikkat çekici rengi olan kırmızıya çevirildi.

Otizmlilerin ihtiyaçları:

• Tanıya ulaşma için gereken tarama ve erken tanılama sürecinin işlevsel ve eşit koşullarda yürütülmesi.
  • Otizm tanısı alan çocukların erken, yoğun, sürekli ve bilim temelli eğitime eşit koşullarda ulaşmaları.
  • Gereksinim duyan otizmli bireyler için bilimsel, yoğun ve nitelikli özel eğitim.
  • Okul öncesi dönemden yükseköğretime kadar kapsayıcı ve nitelikli eğitime erişim.
  • Kapsayıcı eğitime ortamlarında ayrımcılıktan uzak yaklaşım.
  • Park, toplu taşıma ve mahalle gibi kamusal alanlarda ayrımcılıktan uzak yaklaşım.
  • Deprem, sel gibi afetlerden sonra kapsayıcı arama kurtarma çalışmaları ve müdahale.
  • Yaşamlarına ilişkin alınacak bireysel ve kamusal kararlarda söz sahibi olma.
  • Bireye uygun koşullarda istihdam ve eşit ücret.
  • Yetişkinlik yaşamında bağımsız yaşam seçenekleri.
  • Yoğun desteğe ihtiyacı olan otizmli bireylerin insani yaşam haklarına saygı duyulan bakım merkezleri ve bakım hizmetleri.

Tüm bu konular göz önüne alındığında otizmli bireylerin farkındalıktan daha fazlasına ihtiyacı var. Bu nedenle bizler 2022 yılında; otizmli bireyleri hayatın her alanında ve aşamasında kabul etmeye, dinlemeye ve onlardan öğrenmeye, KIRMIZI IŞIK YAKMAYA  davet edildik.

Ock

27.01.2023 TARİHİNDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DANIŞMANI ÖZCAN MANAVOĞLU'NUN ÇEVRİMİÇİ SUNUMUYLA, OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNE, 4.SINIF ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİNE GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. EĞİTİMDE YER ALAN; İNTERNET KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN TEMEL KURALLAR, GÜNLÜK HAYATIMIZDA SIKÇA KULLANDIĞIMIZ PLATFORMLARIN YAŞ SINIRLARI, İNTERNET ORTAMINDA BİZİ RAHATSIZ EDEN DURUMLARI ŞİKAYET EDEBİLECEĞİMİZ KURUMLAR, GÜVENLİ İNTERNET UYGULAMALARI İÇİN BAŞVURULABİLECEK UYGULAMALAR GİBİ KONU BAŞLIKLARI İLE BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANICISI OLMA YOLUNDA FARKINDALIĞIMIZ OLUŞTU.  İLGİ ÇEKİCİ VİDEOLARIN VE OYUNLARIN DA YER ALDIĞI BU DEĞERLİ EĞİTİM İÇİN ÖZCAN MANAVOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Ock

Okulumuz 4. sınıf öğrenci ve velileri için 27.01.2023 Cuma günü saat 20'de, Bilişim Teknolojileri Danışmanı Özcan MANAVOĞLU tarafından ''GÜVENLİ İNTERNET EĞİTİMİ'' çevrimiçi olarak verilecektir.